• Wanneer 20 oktober 2024 t/m 09 februari 2025 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Afbeelding: Stilleven Sierhoorn, Cornelis le Mair
Bouke de Vries: ''Keramiek is een van de weinige cultuurgoederen die achterblijven, die overleven en worden teruggevonden in opgravingen. Keramische vondsten zijn de sporen van identiteit wanneer alle andere cultuuruitingen zijn vergaan.''

In deze tentoonstelling wordt archeologie en kunst gecombineerd. Eeuwenoude scherven uit het Groningse en Veenkoloniale gebied zullen te zien zijn. Hoe moeten we de scherven interpreteren? Welke betekenis hadden deze scherven voor de inheemse bevolking? En hoe zag het alledaagse leven er toen uit? Deze vragen en meer zullen worden beantwoord.

Tegenwoordig zijn scherven en servies nog steeds een geliefd onderwerp in de kunst. Met de beauty of deconstruction toont kunstenaar Bouke de Vries zijn duurzame schervenkunst. Tevens worden er bijzondere stilleven schilderijen getoond van verschillende kunstenaars. Een van hen is Cornelis le Mair, hij laat zich inspireren door zeventiende-eeuwse Hollandse pronkstillevens. Tot slot is er zeldzaam aardewerk en porselein te bekijken.