Nu en verwacht


12 november 2022 t/m 13 maart 2023

Holland Mania in Riga!

In de periode van 1898 tot aan de jaren twintig was keukentextiel met Nederlandse motieven enorm populair in de appartementen van de bruisende stad Riga. In de hal van het appartementengebouw, waar nu het Riga Art Nouveau Centre is ondergebracht, zien we zelfs muurschilderingen met Hollandse motieven. Zeilschepen, koeien en natuurlijk molens, sieren de entree. Waarom waren deze motieven rond 1900 zo populair? Ontdek het in deze tentoonstelling vol met kunst & kitsch, handdoekrekjes, tulpen en Volendammers.

11 december 2022 t/m 02 juli 2023

Een vleug Jugendstil in Oost-Groningen

Na 1900 werden in Nederland ook op het platteland steeds vaker woningen gebouwd met Jugendstilelementen. De in 1903 in de stad Groningen gehouden tentoonstelling voor Nederlandse Kunst & Nijverheid zorgde voor een doorbraak. In het noorden van Nederland staan op het platteland relatief veel Jugendstil panden. Ook in Oost- Groningen zijn pareltjes te vinden. We presenteren op zaal naast een top 20 aan gebouwen, ook (voorbeeld) boeken-, interieur- en decoratie stukken.

08 maart 2023, 20:00 - 22:00

Cursus Jugendstil in Europa

Het Veenkoloniaal Museum organiseert in maart op drie woensdagavonden een cursus waarin Jugendstil in Europa centraal staat

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Plan je bezoek


Scholen / Lesbrieven

Plan hier je museumbezoek en download lesbrieven