• Wat Ter Reegen Kunst
  • Wanneer 02 maart 2024 t/m 26 mei 2024 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Zijn heiligenbeelden, preekstoelen, banken, doopvonten en andere kerkmeubels zijn tot op de dag van vandaag te zien in kerken in het noorden van Nederland, maar zijn naam is nog maar bij weinigen bekend: de beeldhouwer Hendrik Antonius ter Reegen werkte vanaf 1922 tot aan zijn dood in 1973 in zijn werkplaats aan het Boven Oosterdiep in Veendam. Ter Reegen maakte zijn leven lang werken voor veel katholieke en enkele protestantse kerken in Nederland en soms daarbuiten. Het grootste deel van zijn kerkelijke werk is te vinden in Noord-Nederland, en in het bijzonder in de Groninger en Drentse Veenkoloniën. Het meeste ervan stamt uit de periode tussen 1925 en 1950. In deze door gastconservator Jacolien Wubs samengestelde tentoonstelling, maken we kennis met de ontwerpschetsen, heiligenbeelden, meubilair en vrij werk van ter Reegen. 

Delicate verhuisklus met bubbeltjesplastic voltooid: Heiligenbeelden van Steenwijksmoer naar Veendam verplaatst

Drie heiligenbeelden van beeldhouwer Antonius ter Reegen zijn naar het Veenkoloniaal museum in Veendam verplaatst. Een delicate verhuisklus.

www.rtvdrenthe.nl

STEUN HET INLIJSTEN VAN WERKEN VAN TER REEGEN
Voor de komende expositie willen we diverse schetsen van Ter Reegen inlijsten zodat ze ook op andere plaatsen kunnen worden getoond. Bovendien draagt het inlijsten ertoe bij dat de werken niet kunnen scheuren of beschadigen. We richten ons op de collectie heiligenbeelden.
Omdat het om forse schetsen gaat, kost het inlijsten zo’n € 450 per schets. Mocht u ons hierbij willen steunen dan kunt u uw bijdrage storten op IBAN: NL55 INGB 0000 8808 57 t.n.v. stichting Veenkoloniaal Museum o.v.v. ter Reegen.