• Wanneer 01 november 2022, 19:30 - 22:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Dinsdagavond 1 november, Cultuur uit de regio doet mee aan landelijke campagne ‘Nalaten aan cultuur’. Aanvang 19.30 uur, ontvangst met koffie en koek, bezoek aan depots, & muziek van het VKSO   

Het Veenkoloniaal Museum, Theater & Filmhuis vanBeresteyn & de Muziek- Dans & Theaterschool te Veendam, doen in samenwerking met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en Museum Kapiteinshuis Pekela mee aan de ‘Week van Nalaten aan Cultuur’. Deze week is landelijk opgezet door diverse culturele organisaties, met als doel belangstellenden er op te wijzen dat men ook kan nalaten aan culturele instellingen in de regio. Velen denken bij het opstellen van een testament vaak alleen aan grote landelijke organisaties, maar weten niet dat men ook rechtstreeks aan en culturele instellingen in de regio kan nalaten en oormerken voor een bepaalde bestemming, bijvoorbeeld het organiseren van een theatervoorstelling met regionale acteurs, bestemmen voor het restaureren van schilderijen, het organiseren van wisseltentoonstellingen of het ontwikkelen van educatieve programma’s. Heel veel stichtingen bezitten bovendien een ANBI status die ook nog eens het doneren bij leven aantrekkelijk maakt. De nalatenschappen versterken zo juist de culturele organisaties in de regio.  

Op dinsdagavond 1 november bieden de participanten van vanBeresteyn in samenwerking met Museum Kapiteinshuis Pekela en het Veenkoloniaal Symfonieorkest een informatief programma waarbij men kennis maakt met genoemde organisaties en de doelen die ze na streven. U maakt onder ander kennis met het depot van het museum.   

Twee leden van het Veenkoloniaal Symfonie orkest, te weten Otto Lambermont (viool) en Michelle van der Braak, brengen muziek van J.S. Bach, duo in G en Castillo Interior van P. Vask ten gehore en u maakt kennis met diverse aspecten van de Muziek-Dans en Theaterschool en de Jonckheren en Jonckvrouwen  van theater vanBeresteyn. 

Inloop is om 19.30 uur, en ontvangst met koffie en koek in vanBeresteyn. De entree  is gratis. Aanmelden kan via info@veenkoloniaalmuseum.nl, of telefonisch 0598-364224 of bij de balie van het museum.