• Wat Jugendstil Arrangement
  • Wanneer 24 maart 2023 t/m 25 maart 2023 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

In samenwerking met Landgoed Westerlee organiseren we speciaal ter gelegenheid van onze tentoonstelling ‘Een vleug Jugendstil in Oost-Groningen’ een Jugendstil arrangement.

U wordt op vrijdagmiddag of avond ontvangen in Hotel Westerlee, gehuisvest in een voormalige boerderij van de familie Kloosterboer. Het woonhuis bevat nog vele prachtige Jugendstilelementen.
Zaterdag vertrekt u na het ontbijt naar cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. U wordt om 10.30 uur in Grandcafé vanBeresteyn ontvangen met koffie/thee en koek. Daarna zal directeur Hendrik Andries Hachmer u in het Veenkoloniaal Museum, d.m.v. een PowerPoint presentatie, meenemen op reis langs Jugendstilinterieurs in Oost-Groningen. U maakt kennis met prachtige interieurfoto’s, gemaakt door fotograaf Norma van der Horst. Na deze presentatie heeft u tot 14.00 uur tijd om de expositie ‘Een vleug Jugendstil in Oost-Groningen’ te bekijken en om even in het winkelcentrum van Veendam te verpozen.

Westerlee_17A9650.jpg

Om 14.00 uur vertrekken we voor een kleine stadswandeling door Veendam. We maken kennis met de huizen van Klein- en Groot Engbert, de hypotheekbank en de woning van Severinus ten Horn. We sluiten af met een hapje en een drankje in het zeer monumentale woonhuis van de markante Veendammer Van Heijningen Bosch.

Na afloop krijgt u een 83 kilometer lange monumentenroute mee die u onder andere langs de getoonde Jugendstilpanden uit de expositie voert, maar u zult al snel ontdekken dat er veel meer pareltjes zijn en we slechts een selectie presenteren. Mocht u er nog een extra overnachting aan vast willen koppelen dan kunnen we dit voor u arrangeren.

Jugendstil arrangement, € 160,00 p.p., Vrienden van het Museum € 150,00 p.p.

Aanmelden via strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl