• Wat Jugendstil Arrangement
  • Wanneer 21 juli 2023 t/m 22 juli 2023 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Het arrangement is op deze datum volgeboekt. In augustus hebben we nog plaats!

In samenwerking met Hotel Parkzicht organiseren we speciaal ter gelegenheid van onze tentoonstelling ‘Een vleug Jugendstil in Oost-Groningen’ een Jugendstil arrangement. U wordt op vrijdagavond ontvangen in Hotel Parkzicht, gelegen direct naast het museum. Op zaterdag ontvangen we u na het ontbijt om 10.30 uur in Grand Café vanBeresteyn met koffie/thee en koek. Daarna zal directeur Hendrik Andries Hachmer u in het Veenkoloniaal Museum, d.m.v. een PowerPoint presentatie, meenemen op reis langs Jugendstilinterieurs in Oost-Groningen. U maakt kennis met prachtige interieurfoto’s, gemaakt door  fotograaf Norma van der Horst. Na deze presentatie heeft u tot 14.00 uur tijd om de expositie ‘Een vleug  Jugendstil in Oost-Groningen’ te bekijken en om even in het winkelcentrum van Veendam te verpozen. Om 14.00 uur vertrekken we voor een kleine stadswandeling door Veendam. We maken kennis met de huizen van Klein- en Groot Engbert, de Nederlandsche Hypotheekbank, de woning van Severinus ten Horn en Van  Linge. We sluiten af met een hapje en een drankje in het zeer monumentale woonhuis van de  markante
Veendammer Van Heijningen Bosch. Na afloop krijgt u een 83 kilometer lange monumentenroute mee die u onder andere langs de getoonde Jugendstilpanden uit de expositie voert, maar u zult al snel ontdekken dat er veel meer pareltjes zijn en we slechts een selectie presenteren. Mocht u er nog een extra overnachting aan vast willen koppelen dan kunnen we dit voor u arrangeren.
Jugendstil arrangement, € 160,00 p.p., inclusief hotel + ontbijt, koffie/thee bij vanBeresteyn, de stads-wandeling, bezoek aan het Veenkoloniaal Museum, de Jugendstilroute en een hapje en drankje bij Van Heijningen Bosch. Vrienden van het Veenkoloniaal Museum betalen € 140,00 p.p.  Zonder overnachting zijn de prijzen respectievelijk € 70,00 en € 50,00 p.p. 

Aanmelden via strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl