Het arrangement Windkracht 8 neemt de bezoeker ook mee naar het Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela. Windkracht 8 is een dagvullend arrangement geheel in het kader van de ‘schippers van stoal’ en mogelijk voor groepen vanaf 8 personen. Het arrangement kan per fiets, maar ook per auto of touringcar worden uitgevoerd.

Weer en wind trotserend brachten schippers op binnen- en buitenwateren de Groninger Veenkoloniën voorspoed en wereldfaam. Helaas is deze geschiedenis bij veel mensen tegenwoordig totaal onbekend. 
De deelnemers aan dit arrangement worden in het Veenkoloniaal Museum ontvangen met koffie en koek. Na een presentatie over de Veenkoloniale zeevaart en een rondleiding door de zee- en binnenvaartzalen van het museum maakt men, onder begeleiding van een gids, een wandeling langs de zeemansgraven op de oude Veendammer begraafplaats. Na de lunch in Grand Café vanBeresteyn vertrekt men richting Nieuwe Pekela. Grote groepen die met een touringcar komen, kunnen als optie een gids meekrijgen in de bus die één en ander vertelt over de regio. Gekoerst wordt op het in 1799 gebouwde Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela. Ook de daarvoor gelegen, uit 1894 stammende spitse praam Familietrouw kan worden bezocht, mits ze niet onderweg is. Na het bezoek maken we nog een korte wandeling langs het kanaal richting de sluis. Ook hier zal een deskundige gids tekst en uitleg geven over de regio. Op verzoek rijden we met een touringcar ook langs Wildervanksterdallen waar u in een theeschenkerij wordt ontvangen. We rijden dan langs het Stadskanaal en het Uniken kerkhof, de enige privébegraafplaats die Groningen rijk is.

Minimale groepsgrootte: 8 personen, maximale groepsgrootte: 50 personen

Meer informatie? Vul het informatie-aanvraagformulier in!