De expositie 'Voortvarende vrouwen in de 19de eeuwse Veenkoloniale zeevaart', is nog tot en met 17 mei aanstaande te zien. Vanwege grote belangstelling hebben we besloten deze wisselexpositie langer te laten staan. De Veenkoloniale zeevaart ontstond o.a. uit de turfvaart op Bremen, Hamburg en zelfs Hannover. De vrouw speelde daarbij een grote rol. Geschiedschrijver H.J. Top maakt zelfs melding van het feit dat in 1770 tientallen Pekelders richting Hannover voeren omdat daar brandstofgebrek was. Vrouw en kinderen voeren als vanzelfsprekend mee. Hoe was het leven aan boord? Welke nautische ervaring had de vrouw? Hoe was haar talenkennis? Op deze en vele andere aspecten gaan we bij het arrangement dieper op in.

Voor groepen vanaf 8 personen organiseren we speciale 'Voortvarende vrouwen' arrangementen. Dit arrangement bestaat uit een PowerPoint presentatie, rondleiding door de expositie en een bezoek aan de begraafplaats waar nog prachtige graven van zeevarende vrouwen zijn te vinden. Woont u te ver weg, maar wilt u toch van dit arrangement gebruikmaken? Boeken inclusief 2 overnachtingen is ook mogelijk.

Prijs € 12,50 p.p. (vanaf 8 personen)
Inclusief twee overnachtingen (incl. ontbijt) € 99,95 p.p.

Meer informatie? Vul het informatie-aanvraagformulier in!