€ 9.95 incl. btw
BTW
21.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu

Ontdek en beleef Groningen

De Tasmanvaarkaart toont de belevingsvolle aanloop- en doorgaande vaarroutes naar en door de provincie Groningen, langs aantrekkelijke steden en de maritieme musea. De Tasman-fietsroutes laten u de aanlegplaatsen beleven en de identiteit van Groningen ervaren.

De Tasmanvaarkaart toont de belevingsvolle aanloop- en doorgaande vaarroutes naar en door de provincie Groningen, langs aantrekkelijke steden en de maritieme musea. De Tasmanvaarkaart (98 x 68 cm) toont naast de vaarroutes ook een groot aantal plattegronden met aantrekkelijke aanlegplaatsen en karakteristieke steden.

Ontdekkingsreiziger Abel Tasman
De kaart en de routes zijn genoemd naar de Groninger ontdekkingsreiziger Abel Janszoon Tasman, in 1603 geboren in Lutjegast (Groningen) en in 1659 overleden in Batavia (nu Djakarta in Indonesië). Abel Tasman was een ervaren zeemanschap in dienst van de VOC die vanaf 1639 meermalen op expeditie werd gestuurd in Oost-Indië. Hij ging net als veel andere jongemannen uit Noord-Nederland naar zee. In 1633 trad Tasman in dienst van de VOC en in 1636 emigreerde hij met zijn vrouw en dochter naar Batavia.

In 1642 stelt Anthony van Diemen hem aan als commandant van de grote expeditie naar het Zuidland. Het was de meest ambitieuze ontdekkingsreis die de VOC ooit voorbereidde. De expeditie van Tasman moest de kusten van het Zuidland in kaart brengen waarbij het vooral om het Onbekende Zuidland ging: de VOC dacht dat daar veel goud en zilver te vinden was. Ook hoopten de opdrachtgevers dat deze expeditie een veilige zeeweg naar Zuid-Amerika zou openleggen, want de Nederlanden waren in oorlog met Spanje en Portugal (Bron: Abel Tasman Museum, Lutjegast). Met de Tasmanvaarkaart willen wij u, net als Abel Tasman, op een belevingsvolle wijze een mogelijk nieuw vaargebied laten ontdekken.

Shop
8,223
21%
Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
0,0
3,0
Inhoud