€ 13.95 incl. btw
BTW
9.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu

Hein – voluit Hendrik Antonius – ter Reegen was beeldhouwer. Hij werkte vooral in hout, en soms in natuursteen. Uit zijn materiaal sneed hij met precisie mens- en dierfiguren, portretten en andere voorstellingen in reliëf, en decoratieve patronen en ornamenten voor allerlei meubilair. Eén van de grootste opdrachtgevers van Ter Reegen was de katholieke kerk. Voor kerken maakte hij grote interieurstukken waaronder orgelfronten en balkonrelingen, en liturgisch meubilair zoals altaren en preekstoelen met voorstellingen in houtreliëf, en verschillende soorten gestoelte. De vele houten heiligenbeelden horen tot zijn meest indrukwekkende kerkelijke werk.

Hein ter Reegen werkte niet alleen in opdracht, maar maakte ook op eigen initiatief kunstzinnig werk. Enkele van zijn beelden van dieren en mensfiguren zijn opgenomen in de collectie van het Veenkoloniaal Museum. Zijn allegorie op het gehoor, in de vorm van een vrouwenbeeld in kalksteen, is als onderdeel van de vaste museumpresentatie permanent te zien. Het werkarchief met ontwerptekeningen van Ter Reegen wordt ook in het Veenkoloniaal Museum bewaard.
De tentoonstelling van zijn werk in het Veenkoloniaal Museum besteedt aandacht aan alle verschillende werkterreinen van Ter Reegen.

Paperback / Full colour illustraties / 60 pagina's

Shop
12,798
9%
Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
0,0
3,0
Inhoud