€ 17.50 incl. btw
BTW
9.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu

Paard en mens, al lange tijd hebben ze een bijzondere verbondenheid. Het paard heeft sinds de oudheid kunstenaars geïnspireerd. Zo ook in Groningen, paardenprovincie bij uitstek.

Wouterus Verschuur (1812-1874) wordt beschouwd als een van de Nederlandse pioniers van het dieren schilderen tijdens de hoogtijdagen van die stroming. Hij schilderde natuurgetrouwe paarden in de clair-obscurtechniek. Verschuur’s werken dienen als referentiepunt waarin de werken van de latere kunstenaars Eerelman en Melissen kunnen worden ingebed.

De Groningse Otto Eerelman (1839-1926) was hofschilder, maar tegenwoordig kent men hem vooral vanwege zijn schilderijen van paarden (en honden). Eerelman had een bijzondere connectie met het Veenkoloniaal Museum. Hij was bevriend met oprichter van het museum en lid van kunstenaarskring De Ploeg, G. H. Streurman.

De Groningse Tabertus Melissen (1906-1983) was tekenaar en schilder. Hij was leerling aan de Academie Minerva en had een bijzonder talent om goedgelijken-de paardenportretten te maken. Zijn grote inspiratiebron was Otto Eerelman.

Paperback / Nederlands / Full colour illustraties / 104 pagina's

Shop
16,055
9%
Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
94,0
0,0
3,0
Inhoud