Van dinsdag 18 april t/m dinsdag 25 april 2023 

Al weer meer dan 15 jaar achtereen organiseren we reizen naar Letland en Estland en nog steeds is er veel animo. April 2022 zaten we, na twee jaar corona wederom vol geboekt, maar we kregen wel te maken met de chaos op Schiphol. Ternauwernood haalden we het vliegtuig. Om de drukte van de voorjaarsvakantie te ontlopen hebben we ditmaal de reis een week naar voren geschoven. Mensen die slecht ter been zijn wordt deze reis ontraden. We reizen met een klein gezelschap van maximaal 15 personen. Bij overaanmelding geldt de volgorde van binnenkomst van de aanmelding.

Het definitieve programma is als volgt:
Dinsdag 18 april: vertrek vanaf Schiphol naar Riga, overnachting in de stad.
Woensdag 19 april: vanaf Riga via Sigulda naar Cesis. We bezoeken de indrukwekkende kastelen in beide plaatsen en verblijven vervolgens drie dagen in een hotel in Cesis. Van hieruit organiseren we dagtochten.
Donderdag 20 april: we reizen af naar het noordoosten van Letland en brengen een bezoek aan Aluksene en omgeving. Een lokale gids gaat mee in de bus.
Vrijdag 21 april: we rijden langs het Peipusmeer dat de grens vormt tussen Estland en Rusland en bezoeken de Estische universiteitsstad Tartu.
Zaterdag 22 april: we rijden terug via de Golf van Riga naar een hotel in de stad Riga. Voor de liefhebbers kijken we of we een bezoek aan de Nationale Opera kunnen arrangeren.
Zondag 22 april: we vertrekken we met de trein naar Tukums, hier wandelen we naar het landhuis te Durbe en vervolgens terug naar de Stad. Na de lunch bezoeken we het lokale kunstmuseum.
Maandag 24 april: we blijven in de stad Riga. ‘s Morgens bezoeken we het Mencendrofa Nams museum, waar het Veenkoloniaal Museum sinds 2006 mee samen werkt. Dit museum is gehuisvest in een 17de eeuws
pakhuis. In de middag wandelen we naar het Jugendstil stadsdeel en bezoeken het Nationale Kunstmuseum.
Dinsdag 25 april: we vliegen om 17.00 terug naar Amsterdam. De gehele morgen kunnen we dus nog in Riga verpozen.

De deelnamekosten bedragen € 830,00 p.p., Vrienden van het Veenkoloniaal Museum betalen € 795,00 p.p. Dit bedrag is inclusief de vlucht met Air Baltic (Amsterdam-Riga v.v.), de transfer van en naar het hotel in Riga, hotel(s) en ontbijt, reis per touringcar met gids en de reis per trein naar Tukums, de entree tot het Mencendrofa nams museum te Riga, landhuis Durbe en het kunstmuseum te Tukums.

Vul het aanvraagformulier in voor meer informatie