Van maandag 5 september tot en met maandag 12 september 

Al weer enkele jaren achtereen organiseren we reizen naar de Baltische landen en nog steeds is er veel animo. Helaas gooide corona en ook de oorlog in de Oekraïne roet in het eten. Toch gaan we als het mee zit in september 2022 weer op stap. In 2022 blijven we niet alleen in Letland, maar maken een uitstap naar Estland. We reizen langs de westelijke oever van het Peipusmeer. Alhoewel we voor het gemak over de Baltische Landen spreken, zijn de landen zeer divers. De Estische taal is al heel anders dan het Lets. Sterker nog. Ze kunnen elkaar niet verstaan. Het gebied waar wij rondreizen is naast Lets, Zuid Estisch en Russisch de voertaal. Zuid Estisch hoort tot de Fins Oegrische taalgroep. Het wordt ook in delen van Rusland en Letland gesproken. Daarnaast is er nog en taalenclave rond het Russische Krasnogorod, in de volkstaal Kraasna.

Voorlopig programma:

Na een verblijf van twee dagen in Riga reizen we via het indrukwekkende kasteel van Sigulda naar ons hotel in  Cēsis. Vanuit deze plaats maken we dagtochten. Het exacte programma vullen we nog in. We bezoeken onder andere het Openluchtmuseum te Värska, bij het meer van Pskov en de stad Tartu. 

De deelnamekosten bedragen onder voorbehoud, ± € 825,- p.p. voor Vrienden van het Museum. Overige deelnemers betalen ± € 850,- ,- p.p. De prijs is incl. vlucht naar en van Riga, transfer van en naar naar de hotels, verblijf in 3 sterren hotel + ontbijt in Riga en Cēsis, entree musea. We vragen geen toeslagen voor een éénpersoonskamer. We reizen op eigen gelegenheid, of d.m.v. carpoolen naar Schiphol, deze reiskosten worden vergoed.

Vul het aanvraagformulier in voor meer informatie