• Wanneer 28 februari 2021 t/m 30 mei 2021 (Europe/Amsterdam / UTC100)

ADOPTEER DEZE TENTOONSTELLING.jpg

Groningen-Riga, de Klassieke Verbinding

In samenwerking met AKKA, de alumnivereniging van de  Klassieke Academie te Groningen, organiseert het Veenkoloniaal Museum een kunstexpositie die de verbinding zal leggen tussen Groningen en Riga. In de 19de eeuw kwam meer dan 60 % van de Nederlandse zeegaande vloot uit de provincie Groningen. Van die vloot kwam het merendeel van de schepen uit de plaatsen als Sappemeer, Zuidbroek, Veendam-Wildervank en Oude- en Nieuwe Pekela.  Aan deze bloeiperiode van de zeevaart herinneren nog de meegebrachte Oostzeelepels, sieraden,  butjes, serviesgoed en scheepsportretten, maar de zeevaart bracht ook nieuwe ideeën. Immers wie verre reizen doet kan veel verhalen. De verhalen vormen een klassieke verbinding.

Afbeelding:
Koosje Zomer, Haven in zicht, 2020, acrylverf op paneel, 110 x 70 cm.