• Wanneer 03 april 2024, 19:30 - 22:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Woensdagavond 3 april: Harvey Mercera, lezing over krioyo.

Geboren op het zonnige Curaçao zal muzikant, componist en docent Harvey Mercera op deze avond ingaan op krioyo, een Caraïbische muziekstijl die sterk beïnvloed is door zowel Europese als Afrikaanse muziek. Tijdens deze avond maken we kennis met verschillende facetten van deze muziekstijl. Harvey studeerde Cum Laude af aan het Prins Claus Conservatorium als pianist en componiste en is onder andere docent aan de Muziek-Dans en Theaterschool te Veendam. Muziek overbrengen is zijn grootste passie. 

Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Entree €  6,-- per persoon, Museumkaart en Vrienden van het Veenkoloniaal; Museum GRATIS

Zaterdagmiddag 20 april a.s. zal de band Krioningers, met Harvey Mercera op toetsen, vanaf 12.00 tijdens de door het Veenkoloniaal Museum georganiseerde Afrikamarkt, diverse malen optreden in de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn. Naast muziek is er een modeshow, zijn er rondleidingen door de expositie 2Spraak met moderne Afrikaanse mode en zijn er een tiental standhouders met Afrikaanse producten in het cultuurcentrum aanwezig. Toegang Gratis!