Het Veenkoloniaal Museum vertelt over de rijkdom die na de vervening ontstond. De negentiende eeuw is de bloeiperiode voor de zeevaart en de landbouwindustrie in de regio rond Veendam. Meer dan 60 % van de Nederlandse vloot kwam rond 1850 uit de Groninger Veenkoloniën en kapiteinsvrouwen stonden hun mannetje. Een vrouw aan boord bracht hier absoluut geen ongeluk. Treed in het voetspoor van de kapiteinsvrouw en maak kennis met hun verhaal. Behalve het Veenkoloniaal Museum bezoekt u de monumentale begraafplaats in Veendam en het Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela.

Dit arrangement is al vanaf 8 personen te boeken vanaf € 12,50 p.p. Lunch, koffie of borrel is ook mogelijk. Voor informatie: mail naar strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl of vul het aanmeldingsformulier in. We nemen dan contact met u op.