Het museum zal straks een aantal maanden gesloten zijn geweest. Maanden zonder publiek. We missen daardoor de entreegelden die we gebruiken voor onze collectie en het organiseren van wisseltentoonstellingen. Voor ons vormen de entreegelden ook de basis om museumschip Familietrouw, die in 1894 bij scheepswerf te Horn van stapel liep in de vaart te kunnen houden en de Chevy vrachtauto van Jonker Veendam, op de weg te houden.  

We zijn daarom met de actie ‘Adopteer een dag’ gekomen. Er is vast wel een dag waaraan u een bijzondere herinnering koestert. Een trouwdag, een dag waarop u een eigen bedrijf begon, een dag die u door een bijzondere gebeurtenis is bijgebleven, of een dag ter herinnering aan een geliefde, een dag waarop u misschien een schaatswedstrijd won, of gewoon een dag om te plukken.

U kunt voor € 50,00 een dag reserveren. Stuur ons een mail welke dag u graag zou willen gedenken en waarom of voor wie. Bijvoorbeeld: 14 mei zwemdiploma Geert, of 2 augustus: huwelijk Geert en Jantien. Meerdere dagen adopteren mag natuurlijk ook. Als stichting beschikken we over de ANBI status, dus uw giften zijn aftrekbaar van de belasting. 

Inmiddels hebben velen positief gereageerd op onze oproep en zullen we  gereserveerde dagen eind dit jaar op een herinneringsplaquette in de hal bij onze trapopgang plaatsen. Dit ter herinnering aan de Covid-19 crisis en een aantal publieksloze maanden. 

Wilt u ons ook steunen met het adopteren van één of meerdere dagen?  Belangstelling? Mail dan naar info@veenkoloniaalmuseum.nl

We nemen daarna contact met u op. Dank alvast.