€ 7.95 incl. btw
BTW
9.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu

'Doorkomend briesje van het NW. Zetten de bram en buitenkluiver bij. 3 Man ziek te kooi aan scheurbuik, terwijl deze ziekte zich ook bij an­ dere personen openbaarde.'

Zeilende in de Stille Oceaan schrijft kapitein Pieter Hendriks Hazewinkel op 23 augustus 1853 in zijn scheepsjournaal verontrustende woorden over deze geheimzinnige ziekte aan boord van zijn fregat Bernhard van Saksen Weimar. Zijn reis om de wereld duurde van oktober 1852 tot juni 1854 en ging gepaard met deserterende matrozen, tropische stormen en hardnekkige scheurbuik.
Pieter Hendriks Hazewinkel staat model voor de bijna honderd kapiteins die onder de naam Hazewinkel voortvarend  naar zee gingen.

Deze publicatie van het Veenkoloniaal Museum toont door middel van de kapiteins Hazewinkel en hun schepen de prominente positie van de veenkoloniale zeevaart vanaf het einde van de zeventiende eeuw tot ver in de negentiende eeuw. De Hazewinkels drukten hun stempel op schippersgilden en zeemanscolleges, compacten en zeevaart­ kundig onderwijs, scheepsrampen en reddingen.
Geen wonder dat een moderne reddingboot de naam Kapiteins Hazewinkel draagt!

156 pagina's / hardcover

Shop
7,293
9%
Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
3,0
0,0
3,0
Inhoud