€ 17.50 incl. btw
BTW
9.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu
Een boek gebaseerd op het omvangrijke familiearchief van Warenhuis Vanderveen bestaande uit een grote hoeveelheid brieven 'van overzee' uit de 19de eeuw. De voorouders van deze ondernemende familie op het land waren namelijk de Oldenburgers, ondernemers op zee.
De 19de eeuw was voor de Groninger Veenkoloniën een bloeiende periode dankzij de turbulente ontwikkeling van de zeevaart. Juist in deze sobere eeuw staan in de Groninger Veenkoloniën ondernemende particulieren op die hun bakens verzetten. Deze mensen waren hun tijd soms ver vooruit, op weg naar het onbekende en op weg naar nieuwe bronnen van inkomsten; de handel en de zeevaart. Zo ook de familie Oldenburger uit Nieuwe Pekela.
In 1880 vergaat het schip van kapitein Jan Alberts Oldenburger met man en muis op de Oostzee. Met het verzekeringsgeld kan zijn weduwe Doetje een winkeltje beginnen. Eén van hun dochters, Antje, trouwt met Bareld van der Veen. Samen beginnen ze een winkeltje in Assen in de hoop dat dit net zo groot zal worden als de winkelcentra die Antje tijdens haar reizen met vader in Londen en Liverpool had gezien. Wie vandaag de dag in Assen komt, ziet aan het Koopmansplein een groot winkelbedrijf, Warenhuis Vanderveen. Het kleine winkeltje is uitgegroeid tot het warenhuis waar de kapiteinsdochter ooit over droomde…
Van kofschip tot winkelparadijs is rijk geïllustreerd met oude brieven, familie- en scheepsportretten.
Nederlands / paperback / 96 pagina's
Shop
16,058
9%
Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
0,0
0,0
3,0
Inhoud