€ 16.50 incl. btw
BTW
9.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu

Het boek Beleefd Aanbevelend geeft een overzicht van het leven en werk van de architect Jan Kruijer uit Pekela (1889-1965). Jan Kruijer heeft ons veel nagelaten. Verschillende panden van zijn hand zijn aangewezen als rijksmonument. Kenmerkend is de invloed van de expressionistische stijl van de Amsterdamse School. Uit zijn totale oeuvre blijkt zijn scherpe oog voor de eigenheid van de gebruikte materialen. Vakbekwaam wist hij die te vertalen naar een fantasievolle detaillering, waardoor al zijn woningen en boerderijen zowel een decoratieve speelsheid als een ambachtelijke degelijkheid uitstralen.

Het boek neemt u mee langs beeldbepalende panden als De Zon, de R.K. Bonifatiusschool, Garage Dijkhuizen en het voormalig Groene Kruisgebouw in Oude Pekela. En in Winschoten langs de vele panden die Kruijer daar met compagnon Visker heeft ontworpen, vooral in het uitbreidingsplan van de jaren ’30 tussen Gaslaan, Schortinghuislaan en Schönfeldsingel. In het boek staan beschrijvingen van bijna 200 woonhuizen, boerderijen en villa's, rijkelijk geïllustreerd met foto's. Daarnaast bevat het boek een wandel- en fietsroute langs de panden in Boven-, Nieuwe- en Oude Pekela, Zuidwending, Veendam, Wildervank, Noordbroek en Winschoten.
Beleefd Aanbevelend, leven en werk van architect Jan Kruijer (1889-1965) is een initiatief van Het Kapiteinshuis Nieuwe Pekela, het Veenkoloniaal Museum Veendam en het Cultuur Historisch Centrum Oldambt. Het boek is geschreven door Marianne Kruijswijk, Jikke van der Spek (beschrijvingen panden) en Evert Venhuizen (biografieën). Ruud Ugen en Gerrit Dopper verzorgden de fotografie. Het boek is vormgegeven door In Ontwerp, bureau voor vormgeving in Assen.

Nederlands / soft cover / 144 pagina's

Shop
15,14
9%
Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
2,0
0,0
3,0
Inhoud