€ 12.50 incl. btw
9.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu

Een solotentoonstelling van Ploegschilder Jannes de Vries in Groningen heeft lang op zich laten wachten. Hier wil het Veenkoloniaal Museum verandering in brengen met een tentoonstelling die een zo compleet mogelijk overzicht geeft van zijn oeuvre. De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar zijn felgekleurde landschappen, waar de schilder vooral bekend om staat, maar ook naar het werk geïnspireerd door zijn buitenlandse reizen en de schilderijen met een religieuze thematiek. In de jaren zestig kwam De Vries bijna wekelijks naar Veendam, waar hij schilderles gaf bij ‘Het Palet’, een vereniging van amateurkunstenaars. Nu is hij hier weer even terug.

Door de welwillendheid en het enthousiasme van de familieleden van Jannes de Vries konden de tentoonstelling en de catalogus worden samengesteld. Behalve schilderijen, stelden ze ook brieven, foto’s en andere stukken uit het archief van Jannes de Vries beschikbaar en wilden ze hun herinneringen aan hun grootvader met ons delen.

Paperback / full colour / 120 pagina's

Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
14,0