€ 14.95 incl. btw
BTW
9.0%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu

Het recente verleden dreigt het bloeiende verleden van de Veenkoloniën wel eens te overschaduwen. Want hier werd wél de turf gestoken waarmee de Gouden Eeuw werd verwarmd en kwamen later tal van landbouwkundige en industriële innovaties tot stand. Als 'industrieel landschap' zijn de Veenkoloniën uniek!
Het Veenkoloniën Boek besteedt aandacht aan die bloei: van de aanval op het grootste moerasgebied van Europa tot de ontwikkeling van de Eigenheimer en avontuurlijke kapiteinsvrouwen. Voor de Veenkoloniaal zijn begrippen als stofstorm, massé en wupkoartjeblaauw vooral een feest van herkenning.

Een (ontstaans)geschiedenis van de Veenkoloniën in Groningen en Drente aan de hand van 250 beelden. De foto's, schilderijen en kaarten geven ieder voor zich aanleiding tot een korte beschrijving. Uit deze compilatie van korte verhalen maakt de lezer z'n eigen geschiedenis van de Veenkoloniën. En die is alles behalve saai: hoe het veen Veenkolonie werd, hoe de kanalen als infrastructuur tot stand kwamen, hoe de bedrijvigheid erlangs ontstond en de zeevaart met turf tot bloei kwam. En hoe arm en rijk hun eigen plaats in de samenleving kregen. Uiteindelijk moest de turf wijken voor andere brandstoffen en daardoor veranderden de infrastructuur en bedrijvigheid sterk en kreeg het gebied het huidige karakter. Een boek uit de stal van het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Gebonden uitgave in vierkant pocketformaat, met kaarten en foto's in zwart-wit en kleur.

Nederlands / hardcover / 288 pagina's

Shop
13,72
9%
Toon bruto prijs
Show price with taxes included
Aantal
Artikel verzendbaar
Geef aan of het artikel verzendbaar is, downloads e.d. niet
Flag whether shipping of this item is free.
Toon beschikbaarheid artikel
5,0
0,0
3,0
Inhoud