Van dinsdag 7 september tot en met 14 september 2021

Al weer enkele jaren achtereen organiseren we reizen naar de Baltische landen en nog steeds is er veel animo. Soms krijgen we de vraag waarom we al in juli met werving beginnen. Voor ons is het antwoord eenvoudig: door op tijd te boeken kunnen we de prijs relatief laag houden. In 2021 blijven we niet alleen in Letland, maar maken we wederom een uitstap naar Estland. We reizen langs de westelijke oever van het Peipusmeer en staan op sommige plaatsen maar 200 meter van de Russische grens. Alhoewel we voor het gemak over de Baltische Landen spreken, zijn de landen zeer divers. De Estische taal is al heel anders dan het Lets. Sterker nog. Ze kunnen elkaar niet verstaan. Het gebied waar wij rondreizen is Zuid Estisch en Russisch is de voertaal. Zuid Estisch hoort tot de Fins Oegrische taalgroep. Het wordt ook in delen van Rusland en Letland gesproken. Daarnaast is er nog en taalenclave rond het Russische Krasnogorod, in de volkstaal Kraasna.

Voorlopig programma:

Na een verblijf van enkele dagen in Riga reizen we via het indrukwekkende kasteel van Sigulda naar ons hotel in Põlva, een klein stadje in Zuidoost Estland. We verblijven hier drie nachten. Vanuit Põlva  bezoeken we onder andere het Openluchtmuseum te Värska, aan de Russische grens bij het meer van Pskov en  het meer landinwaarts gelegen voormalige Duitse landhuis te Mooste en de stad Tartu. De tweede dag brengt ons naar de ruïne van het kasteel Vane in Estland en de Letse plaats Aluksne. Hier maken we een wandeling door  het prachtige kasteelpark en wandelen we langs het meer. Op de derde dag reizen we terug naar Riga via de Golf van Riga met haar indrukwekkende kust, die hier nog vrij rotsachtig is en daarom minder populair bij toeristen. In Riga bezoeken we per trein de Letse badplaats Majori met een prachtig zandstrand. Majori is een badplaats die nog steeds erg in trek is bij de Russen. Eveneens maken we vanuit Riga een treinreis naar de plaats Tukums, waar we het lokale kunstmuseum bezoeken en het Duitse landhuis van Durbe.

De deelnamekosten bedragen ± € 745,- p.p. voor Vrienden van het museum. Overige deelnemers betalen ± € 760,- p.p. De prijs is incl. vlucht naar en van Riga, transfer van en nar naar het hotel, verblijf in 3 sterren hotel + ontbijt in Riga en Põlva,, entree musea en twee treinreizen We vragen geen toeslagen voor een éénpersoonskamer. We reizen op eigen gelegenheid, of d.m.v. carpoolen naar Schiphol, deze reiskosten worden vergoed.

Vul het aanvraagformulier in voor meer informatie