VVV Veendam

Welkom in Veendam, hart van de Veenkoloniën!

web vvv 1

Bezoek Veendam, het hart van de Veenkoloniën, met haar overdekte winkelcentra, vele fietstochten, gratis parkeermogelijkheden, de vleug van nostalgie, monumentale gebouwen en het verrassende Veenkoloniaal Museum.


Voor een subtropisch avontuur kunt u de hele dag terecht in het populaire Zwemparadijs Tropiqua. Laat u vervolgens verwennen in Hotel Parkzicht waar u naast uw overnachting ook terecht kunt voor een heerlijke en betaalbare maaltijd.
Uw camper parkeert u in park Borgerswold op de grootste campercamping van Nederland. Borgerswold is eén van de uitnodigende parken, met een kinderboerderij, waar parkstad Veendam bekend om staat. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de zeer uitdagende 18 holes golfbaan de Compagnie die het park rijk is.
Op fietsafstand van Veendam ligt het mooie Muntendam waar u de Heemtuin en Natuurpark tussen de Venen bezoekt. Een klein paradijs op de Groningse aarde.

"Zoekt u een uitvalsbasis om Oost-Groningen te ontdekken en te kamperen dan moet u echt in de gemeente Pekela zijn.
Pekela ligt ‘als een spin in het web’ tussen de Veenkoloniën, het Westerwolde en Oldambt. Totaal verschillende gebieden waar u zich zowel op cultureel, toeristisch en recreatief gebied kunt uitleven. Bovendien kunt u in Pekela het Kapiteinshuis bewonderen waar het lijkt alsof de kapitein elk moment weer terug kan komen.
Vanuit Pekela bent u binnen no-time in Stadskanaal waar u de Museumspoorlijn S.T.A.R kunt bezoeken. U kunt hier terecht voor een ‘reis terug in de tijd’ met de nostalgische rijtuigen, maar niet voordat u wat heeft genuttigd in de karakteristieke stationsrestauraties."

Het kan allemaal, in de Veenkoloniën!
Veendam beschikt over een treinverbinding met de stad Groningen en is met de auto ook goed bereikbaar.

Bezoek hier de nieuwe website van de VVV

Openingstijden: di-do: 11-17 uur / vr-ma: 13-17 uur

Agentschap Veendam

In oktober 2012 is het VVV Agentschap Veendam officieel geopend door burgemeester Ab Meijerman. Het agentschap is sinds juni 2012 gevestigd in het museumwinkel van het Veenkoloniaal Museum en wordt bemand door het vrijwillige baliepersoneel.

Burgemeester Meijerman opent het VVV-Agentschap

U kunt bij ons terecht voor, toeristische vragen, VVV bonnen, Fontana Bad Nieuweschans Cadeaubonnen en toeristische folders van de regio en de sleutels voor de brug- en sluisbediening in het vaarcircuit.
Daarnaast verkopen wij als enige punt in Veendam Zechsal producten, een echt Veendammer streekproduct.
Uiteraard vind u bij ons fietskaarten, zowel gethematiseerd als de reguliere fietsknooppuntenkaarten en bijbehorende producten.
Ook kunt u de VVV bonnen nu besteden in onze museumwinkel.